Gemeente reageert op brief Vitens

Misschien heeft u um al uit de brievenbus kunnen vissen. Misschien ook nog niet want post in Lingewaard heeft soms wel eens een Doornenburgs kwartiertje vertraging.

Afgelopen weekend verstuurde waterleidingsmaatschappij Vitens aan onder andere de Lingewaardse gebruikerTs een brief waarin wordt gesteld dat ze vanaf 2018 één op één de jaarkosten voor precariorechten à € 104,84 per aansluiting gaat doorberekenen aan de gebruiker.

En dat is best veel vindt Vitens. Maar geheel voor rekening van de gemeente Lingewaard.

Precariorechten zijn kosten die de gemeente doorberekend aan Vitens wegens het ‘gebruik’ van leidingen door Lingewaardse bodem. Ca. 160 Nederlandse gemeentes zijn hiertoe in 2016 overgegaan.

De gemeente is blijkbaar wat overvallen door de voortvarendheid van de wateroppomperTs en wil de boel wat nuanceren. Bovendien vindt ze het versturen van de rekening veel te vroeg aangezien tussen Vitens en de gemeente nog een rechtszaak loopt over deze kwestie. Wellicht gaat de regeling dus helemaal niet door. Bovendien wordt er niet gesproken over de compensatie die de gemeente haar inwoners kan bieden.

Met andere woorden… de brief is voorbarig, onvolledig en dus is er reuring ien ut huushouwe! DeDoornenburger plaatst daarom zowel de brief van Vitens als het persbericht van de gemeente in dit vrolijke webhoekje. Kunt u zelf alvast èkkes kieke.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*