Cesar kwam, zag en overwon (2)

(vervolg) Als de klassieker “Music” van John Miles wordt ingezet komt het hele muziekgezelschap pas goed op dreef.

De prachtige opbouw van het symfonische nummer komt goed uit de verf door percussie, blazers en strijkers. De volheid van de pauken en blazers zorgen ervoor dat het het publiek niet meer stil kan zitten en door het opzwepende nummer staat te swingen tussen de kerkbanken. En dat valt niet mee met die knielbankjes tussen je benen.

Na de pauze laat de slagwerkgroep weer een andere kant van zichzelf zien: Japans drummen. Popkoor “New Voices” geeft vervolgens een prachtige, 6 stemmige a capella versie weer van “Loop naar het licht” van Gordon’s L.A. the Voices (uit de tijd dat hij nog niet getrouwd was… O, wacht…). Daarna worden alle musici opge’trommeld’ om te worden ingezet bij het orchestrale “Theme from Game of Thrones“, dat – net als trouwens alle nummers – van toepasselijke beelden van de betreffende films wordt voorzien via de twee levensgrote beeldschermen aan weerszijde van het podium.

Dan is het tijd voor één van de hoogtepunten van de avond: het nummer “Barcelona“, ooit gezongen door Freddie Mercury en Montserrat Caballé, maar nu uitgevoerd door Richard Sprokkereef en de Oldenzaalse sopraan Karin Hertsenberg. Ook dit nummer leent zich door opbouw, zang en instrumentgebruik perfect voor deze avond. Het duo zingt de sterren uit de hemel en oogst met recht een staande ovatie voor de uitvoering! (wordt vervolgd)

 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*