Cesar kwam, zag en overwon (1)

In een uitpuilende kerkzaal van de Martinuskerk trakteerde de jubilerende Slagwerkgroep Doornenburg zaterdagenavond de fortuinlijke aanwezigen (de kaartverkoop was binnen 1 uur uitverkocht!) op een zeer gevarieerde,  kwalitatief hoogstaande muziekavond.

De slagwerkgroep – sinds afgelopen zomer eigenaar van de titel Wereldkampioen “First Division Percussion” – werd de hele avond ondersteund door tal van musici, zangers en zangeressen, waarvan natuurlijk Cesar Zuiderwijk de topattractie was. Maar een muziekavond op dít niveau was vrijwel onmogelijk geweest zonder de hulp van de aanvullende bandleden, het blazersensemble, de strijkers, de celliste, het koor New Voices uit Zevenaar, zanger Richard Sprokkereef en vooral sopraan Karin Hertsenberg.

De muzikale smulavond startte met twee typische drumnummers,”Mozambique” en “Technology“, uitgevoerd door de jeugddivisie van de slagwerkgroep. De uitvoering gaf al meteen aan dat er ook in de toekomst nog veel van dit gezelschap gaan horen.

Na de introductie van de ‘Weltmeisters’ speelden onze kampioenen het nummer “Styles” waarmee de groep afgelopen jaren veelvuldig de aandacht trok. Het Liemerse koor “New Voices” liet met twee intieme nummers horen waartoe het vocaal gesproken in staat was, en nodigde zanger Richard Sprokkereef, het strijkerskwartet, de blazers en de leden van de gelegenheidsband uit voor het Kensington nummer “Sorry“: bombastischer dan het origineel dankzij de geweldige percussie, de loepzuivere zang van Sprokkereef, de volle achtergrondvocalen van New Voices en de bijdrage van de drie strijkers en celliste.

Het instrumentale “Theme from Rainman” van componist Hans Zimmer liet een ander spectrum zien waarbinnen de avond zich bewoog. Met exotische instrumenten speelde de slagwerkgroep het basisthema van de film, terwijl genoeg ruimte werd geboden aan blazer Hans Cornelissen en de strijkers. Zeer sfeervol! (wordt vervolgd)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*