“Met blijdschap geven wij kennis…”

De omwonenden van de geitenstallen aan de Angerensestraat kunnen opgelucht adem halen. Letterlijk.

Want een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Lingewaard stemde afgelopen woensdagavond tegen uitbreiding van de stallen.

Voortschrijdend inzicht heeft ertoe geleid dat de raad, nadat die aanvankelijk in april dit jaar een vergunning had afgegeven, terugkeerde op haar besluit. Daarnaast voerden omwonenden al enige tijd fanatiek actie om hun leefomgeving te vrijwaarden van stankoverlast maar ook om gezondheidsrisico’s te beperken. Geitenhouderijen vormen vaak de bron voor Q-koorts.

Ook de provincie kondigde een stop op uitbreiding van geitenhouderijen af.

Tijdens een eerdere stemming eind november verliet VVD lijsttrekker Matthew van de Woerd ‘wegens ziekte’ de raadszaal waardoor de stemmen staakten en er geen besluit kon worden genomen. Afgelopen woensdagavond werd hij niet onpasselijk. Tenminste… niet lichamelijk. Er stemden 16 raadsleden tegen, 12 vóór uitbreiding. Geitenhouder Leeke Bouwens beraadt zich nu over verdere stappen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*