Maestro concert schot in de roos (2)

(vervolg) Na de pauze kwam Luuk Timmers als vierde kandidaat-maestro naar voren.

Bijna onherkenbaar voor de Doornenburgers leidde hij in dirigenten outfit het orkest door de geweldige Queen-Medley. Ook dit muziekstuk zat vol valkuilen en tempowisselingen, maar Luuk dirigeerde met hartstocht en passie en trakteerde het publiek op alle hoogtepunten uit het rijke repertoire van Queen.

Het orkest begon en eindigde tegelijk waarmee Luuk’s doel gehaald leek. De grote zakdoek die langs zijn voorhoofd ging na afloop van de uitvoering sprak boekdelen. De jury: “Met kleine, minieme bewegingen weet Luuk het orkest te leiden, en daarmee zie je zijn oude vak weer terug. Alsof hij iets minuscuuls op een verwijsbriefje schrijft…. dat vervolgens niemand kan lezen“.

Luuk Timmers weet de enerverende Queen Medley tot een goed einde te brengen. Ongetwijfeld ook met klotsende oksels.

De vijfde kandidaat was burgemeester Marianne Schuurmans-Weideven, en voor orkest, jury en publiek was snel duidelijk dat zij zich tot in de puntjes had voorbereid.

Harry Nilsson’s uitvoering van “Without You” werd geweldig uitgevoerd door het harmonie orkest, waarbij de burgemeester techniek en gevoel duidelijk tentoonstelde. “Haar ervaring om een lastige gemeenteraad te leiden reflecteert zich nu in het orkest, dat uitstekend werd geleid“, zo constateerde de jury. “Toch zijn er ook verschillen, want kijk eens goed naar het orkest. Ze zitten er allemaal nog! Dat is bij een raadsvergadering lang niet altijd het geval“.

Marianne Schuurmans-Wijdeven luistert aandachtig naar het oordeel van de jury.

Tenslotte was het tijd voor de Mystery Guest in de vorm van Sinterklaas. De Sint (Dick Vermeulen) werd binnen gebracht door een grote groep MuziekPieten waarna hij onvervaard het dirigeerstokje ter hand nam en “Sinterklaas wie kent hem niet” van Henk en Henk dirigeerde. Zijn jarenlange ervaring om grote groepen Pieten aan te sturen kwam het oude baasje nu prima van pas en hij leidde het orkest vakkundig naar het einde.

We hebben het even nagekeken op Wikipedia, maar u wordt dit jaar alweer 1737 jaar“, gaf de jury als commentaar. “Goed dat u dat zegt, ik wist het zelf niet meer“, antwoordde de goedheiligman. “Gezien die leeftijd zijn we al blij dat u heelhuids op het podium bent geklommen“, zo besloot de jury.

De rest is geschiedenis. Na afloop barstte het feest in het bargedeelte van het Ontmoetingscentrum los en genoten muzikanten, kandidaat-maestro’s en de vele aanwezigen nog na van de uitmuntende avond en van elkaar. Met dank aan het organisatie comité van de harmonie en iedereen die een helpende hand uitstak.

En u snappum… het bleef nog lang onrustig in het durpke dat we allemaal inmiddels zo goed kennen…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*