Maestro concert schot in de roos (1)

Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest als nu“, antwoordde burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard aan presentator Rick Bouwman toen ze net haar keuzelied “Without You” van Harry Nilsson had gedirigeerd.

Vooraf had u – zoals u zelf al zei – “klotsende oksels”, was dat nu ook zo?” vroeg de presentator. “Daar ga ik beter maar niet op in“, antwoordde de burgemeester.
Maar haar bijdrage haalde de hoogste score en daarmee werd ze unaniem door de jury gekozen tot Maestro 2017 van Doornenburg.

De avond had een zeer afwisselend verloop. Leonard van Nispen tot Pannerden mocht als beschermheer van de harmonie zaterdagavond in een overvol Ontmoetingscentrum de spits afbijten met New York van Frank Sinatra. Een dappere maar moeilijke keuze gezien de vele tempowisselingen maar hij slaagde er prima in om het orkest in toom te houden.

Ik heb onlangs de New York Marathon gelopen voor het KWF, dus ik had eigenlijk maar één liedkeuze die past bij mij“, lichtte Leonard toe. “Het is een vreselijke ziekte, dus geniet van iedere dag. Dat heb ik hier nu ook gedaan, het was fantastisch om hier te mogen staan!”

Leonard van Nispen tot Pannerden dirigeert ‘New York’ van Frank Sinatra

De tweede kandidaat, SPAR-babe Nadien Visch, koos een moderner repertoire: Blurred Lines van Robin Thicke.

Met haar onbevangen en spontane aanpak combineerde ze voor het eerst in de geschiedenis dirigeren met dansen wat haar uiteindelijk de Maestro Publieksprijs opleverde. Zichtbaar blij nam ze de prijs in ontvangst.

Nadien Visch combineerde dansen met dirigeren en won de Publieksprijs

De derde kandidaat-maestro was Geert Claassen, voorzitter van schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen.

Uiteraard koos Geert voor het schutterslied “Kleine Café aan de Haven” van Vader Abraham. Gedistingeerd en geconcentreerd nam hij het voortouw bij het wachtende orkest en al snel dirigeerde hij niet alleen de muzikanten maar ook de deinende en meezingende zaal. De sfeer zat er al prima in toen het tijd werd voor een pauze. (Wordt vervolgd)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*