Marianne Schuurmans wint Maestro 2017

In een tot de nok gevuld Ontmoetingscentrum won burgemeester Marianne Schuurmans verdiend haar Maestro 2017 titel. De publieksprijs ging naar de jongste deelnemer, SPAR-babe Nadien Visch.

De avond, die vakkundig en humoristisch gepresenteerd werd door Rick Bouwman verliep probleemloos en sfeervol en alle aanwezigen genoten van de – vaak speciaal voor deze avond – ingestudeerde muziek.

De Mystery Guest en zesde kandidaat-maestro bleek uiteindelijk Sinterklaas te zijn, die met zijn Pieten de aanwezigen kwamen vermaken.

Emile Stoffels gaf, als dirigent van harmonie St. Caecilia en tevens voorzitter van de uiterst deskundige jury, samen met Schip Ahoy-dirigent Gert Huting en schutterskoning Jaap Plattèl, deskundig commentaar op de kandidaten.

Eigenlijk zijn er zes winnaars, want met de motivatie, het enthousiasme en de groei die de kandidaten hebben gemaakt zijn er gewoon geen verliezers“, zo lichtte Emile Stoffels het juryrapport toe. “Maar er kan er maar één de winnaar zijn, en die stak qua techniek toch boven de rest uit. Marianne is daarom een terechte winnaar en dus Maestro 2017“.

Een uitgebreider verslag volgt binnenkort, net als de filmpjes die door de aanwezige media (Omroep Lingewaard, ArPro Media) zijn gemaakt.

Een prachtige fotoreportage van Fons Sluiter staat al op de website van Omroep Lingewaard (klik HIERO).

bron foto’s: o.a. Helga Witjes

De spanning vooraf is soms zichtbaar bij de musici van harmonie St. Caecilia
De “Green Room” van de organisatie… klotsende oksels bij 5 van de 6 deelnemers. Presentator Rick Bouwman heeft tissues bij zich
Het orkest opent onder leiding van dirigent Emile Stoffels de avond
De Mystery Guest van de avond was Sinterklaas. Die niet onverdienstelijk dirigeerde. Is natuurlijk gewend grote groepen Pieten aan te sturen…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*