Guus Kramer onthult infopaneel Burgeu

Gisterenmiddag werd op de Rijndijk, vlakbij de inlaat van de Linge, het infopaneel over de Burgeu onthuld. We kondigden dat al eerder aan.

Naast de leden van de Historische Kring Doornenburg en een aantal geïnteresseerden was een grote groep ieniemienies op de onthulling afgekomen. De blagen hadden – onder leiding van Gert Huting – twee liedjes ingestudeerd over ‘Doornenburg vroeger’ en de Burgeu. Speciaal voor de gelegenheid had Gert Huting een nieuw lied geschreven over het verdronken buurtschap.

Na een kort woordje door Ben Geurtz van de Historische Kring werd door kinderburgemeester Guus Kramer en initiatiefnemer Jo Ubbink het paneel onthuld. Jo Ubbink vertelde de minimensjes waar precies de Burgeu vroeger lag en waarom het uiteindelijk verdween. Lekkere limonade sloot voor de kidz het evenement af voordat de klup weer per fiets naar de Doornick terugreed.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*