Onthulling infopaneel door kinderburgemeester Guus Kramer

Morgen, vrijdag 24 november, is de dag die je wist dat zou komen. Want eerder werd de onthulling van het infopaneel over het historische buurtschap Burgeu al aangekondigd en morgen is het dus zover.

De Historische Kring initieerde het plan en zegt er het volgende over: “Omdat velen, ook Doornenburgers, weinig of niets afweten van de Burgeu komt er – dankzij de inspanningen van Jo Ubbink – naast het eerder uitgegeven boek ook een Infopaneel op de Rijndijk, met zicht op het Pannerdensch Kanaal, de Roswaard en de resten van de steenfabriek. Het Infopaneel beschrijft kort wat de Burgeu was, maar laat vooral via een aantal foto’s zien hoe het vroeger was en nu, met het Pannerdensch Kanaal dat als een ‘blauw’ lint door het beeld stroomt“.

De onthulling wordt verricht door kinderburgemeester Guus Kramer uit Doornenburg (die van Maarten en Anouk) samen met de ieniemienies van groepen 6,7 en 8 van basisschool IKC de Doornick. “Op deze manier wordt een brug geslagen tussen verleden en heden, tussen kinderen van toen en nu“, zo licht de Kring toe.

De onthulling krijgt een extra feestelijk tintje omdat de leerlingen liedjes zingen over Doornenburg. Dezelfde liedjes zoals gezongen op 4 februari jl. tijdens de concerten “Trug ien de tied, aon de hand van ‘n lied”. De dirigent van toen, Gert Huting, heeft de liederen met de kinderen ingestudeerd.

De onthulling begint rond 13:30 uur op de Rijndijk nabij de inlaat van de Linge. En komen kijken kost niks!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*