Gemeente zoekt tijdelijke starterswoningen

Gelezen in onze regiobode: “Lingewaard is in gesprek met wooncorporatie Waardwonen over tijdelijke woningen voor starters in de kleine kernen”.

Starters in Lingewaard, en met name in durpkes als Haalderen, Gendt, Doornenburg en Angeren, kunnen moeilijk betaalbare woningen vinden in Lingewaard. Nieuwbouw heeft de laatste decennia eigenlijk uitsluitend in het Bemmelse en Huessense plaatsgevonden waardoor een vergrijzing in de overige kernen is opgetreden.

Volgens de krant vinden vooral jonge mensen “dat daarom naar ‘nieuwe en onorthodoxe’ mogelijkheden moet worden gezocht“. Elders in kikkerland worden alternatieven gevonden, “daar worden leegstaande kantoren omgebouwd” aldus de regiobode.

Een goed plan. Wel jammer dat het een bietje laat komt. In Doornenburg is het woonplan ‘Homoethof‘ feitelijk op initiatief van de inwoners opgestart en wordt – na 3 jaar ploeteren op regeltjes en vergunningen – begin 2018 eindelijk ten uitvoer gebracht.  Ook herbestemming van de Martinuskerk voor senioren en – alweer – starters is geïnitieerd door inwoners van ons durpke.

Dat starters moeilijk woonruimte vinden in de kleine kernen is een waarheid die ook al decennia lang boven Lingewaard hangt. De gemeente had echter wel eerder initiatief kunnen tonen en ZELF woonbestemmingen kunnen opstarten in de kleine kernen.

We houden de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 scherp in de gaten. Want we willen niemand horen die politiek gaat pronken met deze ‘succesvolle initiatieven’. Initiatieven die uitsluitend zijn gerealiseerd dankzij het doorzettingsvermogen van actieve durpelingen! Waarvoor een welgemeend BROEVA en HARO! Ugh!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*