Presentatie Werkgroep Doornenburg goed bezocht (3)

(vervolg) Het komische duo Johan Tolkamp en Remie Aleven vertelden in het kader van het thema ‘recreatie/toerisme‘ vervolgens wat over de status en de plannen.

Zo worden in 2018 op veelvuldig verzoek een aantal zitbankjes in en rondom Doornenburg geplaatst en worden toeristische ondernemers van Doornenburg in de arm genomen om te komen tot een plan om meer evenementen te organiseren op toeristisch gebied. Voorts wordt nieuw leven geblazen in de ‘historische fietstocht Doornenburg’, waarbij per fiets een bezoek kan worden gebracht aan de 35 monumenten die ons durpke rijk is.

Luuk Timmers lichtte in het kader van ‘leefomgeving‘ voornamelijk punten toe in het kader van veiligheid: de fietspaden langs Pááánderseweg en Duisterestraat en het voetpad langs de ‘nei-je’ Riiiiiienstroat. De punten zijn aangedragen bij de gemeente en er wordt nu eerst nagedacht over een langdurige oplossing voor de hobbelige fietspaden. Ook de wijziging van de Waaldijk en Rijndijk van 80 km naar 60 km zone passeerde de revue. Dit plan wordt versneld uitgevoerd, zo lazen we inmiddels ook in de regiobode.

De themagroep ‘onderwijs/sport‘ lichtte haar status toe via de mond van ’trekker’ Geert Claassen, waarbij gerealiseerde plannen als ‘Sportdorp Doornenburg’, IKC de Doornick (met kinderopvang van 7-19 uur) en de vrije tijdsruimte in de ‘oude bieb’ voor senioren werden toegelicht. De renovatie van de gymzaal van Doornenburg is in een vergevorderd stadium. In samenwerking met de gemeente Lingewaard en de stichting de Linge – en financiering door derden – is een budget van € 70.000 gepland voor de realisatie.

Na afloop van de presentaties werden door de aanwezigen verschillende ideeën en wensen genoteerd op de inschrijfvellen en na een korte evaluatie sloot Louis Steeman – onder dankzegging – de bijeenkomst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*