Internationale schutters bezoeken Doornenburg (1)

De bijeenkomst van de ‘Nobele Orde van de Papegay’, een internationaal vermaard overkoepelend schuttersgezelschap dat zetelt in Antwerpen, België, trok afgelopen zaterdag veel aandacht van publiek en pers.

De ruim 250 genodigden werden rond 12:00 uur ontvangen op kasteel Doornenburg met koffie en krentewigge, maar de eerste gasten verschenen al veel eerder. Begrijpelijk, want de reis was voor sommigen niet gering.

Gasten uit Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Duitsland en zelfs een verdwaalde Hongaar meldden zich bij de hoofdpoort van het historische pand, waarna men zich bij de anderen aansloot op het zonovergoten binnenplein.

En terwijl een verbouwereerd jong gezin inclusief buggy zich een weg baande tussen de uitbundig geklede schuttersverenigingen werd het gezelschap koffie aangeboden in de zalen van het hoofdgebouw.

Spreekstalmeester en officier van de Orde Luc Borgions had de organisatie stevig in handen en zorgde ervoor dat – na de happie snappie – het kluppie weer tijdig bij de hoofdpoort stond om onder muzikale begeleiding van prachtharmonie St. Caecilia richting schuttersgebouw te lopen. (wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*