Bielemuts Insigne voor koningspaar

Kermis 2017. Het is inmiddels zo’n 6 weken geleden dat de Vrolijke Vierdaagse (quote source: Rick B.) aan kermis minnend Doornenburg voorbij trok.

Toch vernamen wij uit betrouwbare bron dat het schutterkoningspaar afgelopen week nog werd verrast met een ietwat vertraagde kermisonderscheiding.

Terwijl de Boefjes van de schutterij Bielemannen op kermisdinsdag onverwacht toetraden tot de Orde van de Puntzak kreeg het koningspaar van diezelfde Bielemannen een paar dagen geleden het ‘Bieleman insigne’ uitgereikt.

Na een intense, emotionele maar gloedvolle toespraak door Bielevoorzitter Hennie van Moerkerk mocht het koningsdubbbbbbbel een prachtig vormgegeven bielemanmuts – ontworpen door kunstenaar Tonk uit Huessen – in ontvangst nemen.

Natuurlijk werd er een certificaat van echtheid bijgeleverd, want Bielemannen (en dat is algemeen bekend) houden niet van namaak of bedrog. Die hebben zelf allemaal bij de geboorte al een certificaat van echtheid meegekregen.

Het koningspaar was uitermate verguld met het kleinood en beloofde voortaan bij officiële gelegenheden het insigne te dragen. Met trots. En met een certificaat van echtheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*