Investituur trekt honderden schutters

Aanstaande zaterdag wordt voor de allereerste keer buiten België het “Investituurskapittel van de Nobele Orde van de Papegay” georganiseerd. We schreven er al eerder over.

Een paar honderd hoogwaardigheidsbekleders uit de schutterswereld van België, Frankrijk, Duitsland en Nederland komen samen in kasteel Doornenburg. Vanaf 13.00 uur zal een korte optocht plaatsvinden vanaf het kasteel naar het dorpsplein waar vervolgens een vendelhulde wordt gegeven.

De optocht zal met name voor Doornenburgers best interessant zijn aangezien het grootste deel van het gezelschap in passende kledij marcheert.

Rond 14.00 uur begint de ‘Investituur’, de uitreiking van eremetaal dat aan een groot aantal leden wordt uitgereikt wegens bijzondere verdiensten. De Investituur is een besloten gebeurtenis voor de genodigden, dus durpelingen die willen meegenieten moeten de nöskes maar tegen de ramen duwen om er iets van mee te krijgen.

Rond 17.30 uur is het prikken klaar en begint het andere prikken: de receptie met het officieel openen van de bar happie snappie. Ook de Papegay wordt gevoerd.

De krakende schutterstentdeuren gaan dan weer open en er mag gekust en gefeliciflapstaart worden door het plebs.

Het feest is aan de bar, dus het kan nog lang onrustig blijven in het durpke dat we allemaal inmiddels zo goed kennen…

Nei-j logo: Saron van Deelen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*