De ouwe deus van tante Teus

Zoals al eerder beloofd zien we vandaag foto 2 uit een grijs verleden. Een unieke luchtfoto van kasteel Doornenburg die rond 1930 (en mogelijk nog eerder) is gemaakt.

Ter hoogte van de Langeracktoren – toen nog een ruïne – stond een tweede schuur op de binnenplaats van de burcht. Het kasteel zelf was ook grotendeels een ruïne en de gracht was dichtgeslibd. De brug naar de hoofdburcht stond nog op de originele stenen pilaren.

De kantelen op de muren zijn overwoekerd met gras en struiken. De boerderijwoning zelf was toen echter al aardig opgeknapt en had zelfs witgekalkte muren. Het dak van de koeienstal is net vernieuwd met dakpannen.

Links boven loopt het voormalige ‘kerkepad’ van het huidige Kasteelsepad naar de Rijnstraat via wat nu de achterkant van de speeltuin aan de van Heekstraat is. En helemaal bovenaan zien we dat de Rijnstraat aan weerszijden was begroeid met hoge bomen. Er is veel veranderd in deze afgelopen 90 jaar…

O ja… klikken op onderstaande foto = extra groot!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*