Kern met Pit versie 2018

Ook dit jaar doen een kluppie durpse actievelingen mee aan de wedstrijd KERN MET PIT.

Kern met Pit is een intiatief van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) en daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren! Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Indien het project binnen 1 jaar is gerealiseerd kunnen ze een bijdrage verdienen van € 1.000

De Doornenburgse Kern met Pit groep wil in 2018 de kruidentuin bij het kasteel aanpakken. Initiatiefnemer Harry Drost en de vrijwilligers van de groengroep van het kasteel hebben al een heleboel ideeën.

“De oude indeling met vakken omrand door buxus was geen succes, ook al omdat we (nog) geen verstand hadden van de planten en de wijze waarop ze vermeerderden. Na een bezoek aan het Openluchtmuseum kwamen we tot de conclusie dat we met het maken van borders met ruime paden er tussen meer overzicht hadden en het ook voor bezoekers beter te overzien was. We gaan de tuin dan ook inrichten op de historische “Humorenleer” en daarnaast een gedeelte met hedendaagse tuinkruiden en bloemen. De tuin wordt meegenomen in de buiten rondleiding en heeft ook een educatieve element“, aldus Harry.

Meer info over het project staat HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*