Boeiende thema avond Historische Kring over oude buurtnamen

Het duurt nog èkkes maar op dinsdagavond 31 oktober organiseren de archiefduikers van de Historische Kring Doornenburg een openbare thema avond met als onderwerp ‘Herkomst van de oude veldnamen en buurtschappen in Doornenburg‘.

Inleider en spreekstalmeester van de avond is voorzitterT Luuk Timmers.

Oude veldnamen zeggen veel over de geschiedenis van het dorp Doornenburg: het landschap, het werk en het leven. Veldnamen en de verhalen die eraan vastzitten, zijn interessant voor jong en oud, voor autochtonen en nieuwkomers. Enkele veldnamen zijn zelfs zo bekend dat ze onlangs, op voorstel van de HKD, hun naam hebben gegeven aan zalen in het vernieuwde OC“, aldus de Kring.

Want heb je ooit gehoord van het Keuterveld? Of van Meent, Elkeshof, Kromme Elleboog, Biezenweide, of de Helhoek?

Luuk Timmers geeft tijdens de ThemAvond een interessante inkijk in de herkomst van de oude Doornenburgse veldnamen. Hij maakt daarbij onder meer gebruik van materiaal dat afgelopen jaren is verzameld door HKD-lid Leon vd Weijgaert. Na zijn inleiding gaat Luuk graag met de aanwezigen in discussie over hun (aanvullende) kennis over de oude Doornenburgse veldnamen.

De bijeenkomst begint om 19.45 uur in het Ontmoetingscentrum. Voorafgaand, van 19.00-19.30 uur, is er een korte openbare LEDENVERGADERING.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*