Gastheren van de Gelderse Rivieren

Recreatie- en horecaondernemers uit het stroomgebied van de Lingewaardse rivieren hebben hun hèjjes in elkaar geslagen.

Woensdag 11 oktober kwamen geïnteresseerde Vrije Jongens en Meisjes uit Lingewaard bijeen voor de eerste trainingsmiddag van het programma IVN Gastheer van het Landschap Gelderse Rivieren.

Doel van het programma is om een netwerk van recreatieondernemers in Lingewaard te ontwikkelen. Vanuit dit netwerk kunnen de ondernemers vervolgens samen natuurarrangementen en –excursies ontwikkelen om zo Lingewaard én de Gelderse rivieren nog beter op de kaart te zetten.

“Tijdens het programma leren de ondernemers alles over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de bijzondere karakteriseren van de uiterwaarden, de recreatieve mogelijkheden en de bijzondere plekjes van het Gelderse rivierengebied. Stichting Lingewaard Natuurlijk te Bemmel vormde het decor voor de eerste bijeenkomst, die in het teken stond van elkaar én het landschap van Lingewaard beter leren kennen. Wethouder Theo Janssen opende de bijeenkomst en benadrukte dat samenwerking tussen recreatieondernemers belangrijk is om het Gelderse (rivieren)gebied op de kaart te zetten”, aldus het persbericht.

Het programma IVN Gastheer van het Landschap Gelderse Rivieren is mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland, gemeente Lingewaard, projectgroep d’Waalpunten, Stichting de Bastei, Stichting Lingewaard Natuurlijk, Ark Natuurontwikkeling en Dijkmagazijn Beuningen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*