Een bietje Papegay is best okay

Dat Doornenburg bruist is allang bekend. Zeker bij de vaste lezertjes van dit vrolijke webhoekje.

Zo staat op zaterdag 4 november a.s. ons durpke weer opzekoppie doordat onze schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen internationaal gaat en de organisatie op zich heeft genomen van de INVESTITUUR van de NOBELE ORDE van de PAPEGAY.

Een hele mond vol, en te zijner tijd ook een heel durp vol. Want de orde is een overkoepelend orgaan voor Europese, historische schuttersverenigingen, en verleent eretekens aan “personen die zich inzetten om de traditionele waarden in deze verenigingen te handhaven of te doen herleven”. In héél Europa en dat is best groot.

We gaan èkkes schooljuffen: “Tijdens de investituur worden ongeveer 60 schutters uit onder andere Duitsland, Frankrijk, België en Nederland door de Nobele Orde onderscheiden. De gasten van de Nobele Orde van de Papegay worden om 12.00 uur ontvangen in Kasteel Doornenburg. Na de ontvangst in het kasteel is er omstreeks 13.00 uur een optocht naar het Schuttersgebouw. Voor het Schuttersgebouw is er om 13.30 uur een vendelhulde voor de gasten. Om 14.00 uur is in het Schuttersgebouw de investituur, waarop aansluitend een receptie”, aldus een zegsman van de klup.

Voor durpelingen is de optocht om 13.00 uur door de Kerkstraat natuurlijk het leukst om te zien, dus schrijf dat èkkes in de agenda/kalender. De “Nobele Orde van de Papegay” heeft trouwens gemedailleerden in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Nederland, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland. En in Doornenburg dus óók!

De Nobele Orde zetelt sinds het begin van haar ontstaan in 1973 in Antwerpen en reist voor deze investituur voor het eerst buiten haar stadsgrenzen. Best een hele eer dus.

Meer weten? Info staat HIERO en DAARO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*