Bomenkwekerij in Doornenburg

Attente durpelingen die regelmatig door de Rijnstraat wandelen, fietsen of rijden hadden het afgelopen week al opgemerkt: het landschap tussen Slangenburgstraat en de Linge is behoorlijk veranderd.

Daar waar aanvankelijk de mais nog huizenhoog stond is door loonwerkersbedrijf Schouten behoorlijk huisgehouden, waarbij nu ook het perceel is geëgaliseerd. Er staat een bouwkeet en bestratingsmaterialen.

Het stuk landbouwgrond, sinds kort (of misschien al wel langer) in bezit van oud-durpeling Peter van Workum, is bestemd voor een fonkelnei-je bomenkwekerij. Geen kerstbomen maar ‘straatbomen’, zo wist een bron te melden. Wat dat dan ook mag zijn.

En gezien de vruchtbare bodem van ons durpke mag verwacht worden dat over een paar jaar Lingevaart verscholen ligt in het groen en we met z’n allen herfstbladeren kunnen schoppen in het Enge loofbomen bos dat daar langzaam zal ontstaan. Gezellie!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*