De ouwe deus van tante Teus

Opnieuw danken we twee prachtige foto’s aan het wereldwijdeweb dat internet heet tante Teus.

Bijgaand alvast foto 1: een luchtfoto van kasteel Doornenburg die waarschijnlijk is genomen tussen 1930-1940. Boven is de Kerkstraat te zien en de aftakking van het Kasteelsepad, dat toen nog geheel leeg en onbewoond was en een rechte lijn vormde naar de Rijnstraat. De bocht in de Kerkstraat (linksboven op de foto) buigt veel verder door dan nu het geval is.

Het poortgebouw en de Langeracktoren zijn slechts ruïnes, net als de hoofdburcht. De burchtwoning en de huidige Herberg zijn al wel gerenoveerd maar de grachten rond het kasteel zijn grotendeels dichtgeslibd of dichtgegroeid met riet.

O ja… klikken op de foto = extra groot!

2 Comments

  1. Foto kasteel met kasteelsepad en kerkstraat. Dat bochtige gedeelte vd kerkstraat is in de jaren 50 rechtgetrokken dwars door onze pruimenbongerd en langs ons huis (toemaals van de Fam. Peters en gebouwd in 1934)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*