Wat schaft de pot? Deel twee!

** PERSBERICHT **

Na het succes van vorig jaar verschijnt op vrijdag 6 oktober deel 2 van het Lingewaards kookboek Wat schaft de pot?

Ook nu geven 50 oma’s uit de gemeente Lingewaard hun ouderwetse (streek)gerecht prijs. U kunt de boekpresentatie/pruverij gratis bijwonen. Inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

De presentatie is in de grote zaal van Eet- en drinkfestijn De Waay in Doornenburg (Rijndijk 67). De schrijver van het boek, Michel Bongers, zal op die avond een luchtige presentatie houden over de typische eetcultuur in deze regio. Hij stipt onder meer aan waarom Gendt een echt kersendorp is, waarom Angeren het Keujesgat wordt genoemd, waarom de sla-koppen in Huissen-Zand wonen en waarom er in Bemmel meer koeienboeren zijn.

Bongers verzorgt de presentatie aan de hand van foto’s en gezellige meezingliedjes die op een groot scherm vertoond worden.

Tijdens de avond krijgen de gasten allerlei lekkernijen voorgeschoteld en zal er op diverse momenten een slinger aan het reuzenrad worden gegeven. Degenen met het goede getal krijgen een leuk prijsje.

De toegang voor deze gezellige Lingewaardse avond is gratis. Ambachtsslagerij Buurman, Landwinkel De Geer, Jumbo Scheperkamp en Eet- en drinkfestijn De Waay hebben dit mogelijk gemaakt.

Het boek, gemaakt door Michel Bongers en Richard van Driel (fotografie/lay-out), is vanaf 6 oktober verkrijgbaar bij de Bruna-winkels in Bemmel, Huissen, Gendt, boekhandel De Toren van Bemmel, en als spaaractie bij Jumbo Scheperkamp, Ambachtslagerij Buurman en Landwinkel De Geer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*