Doornenburg weer een motorclub rijker?

Zo. Ons durpke staat weer op de kaart. En dit keer niet ten goede.

Met dank aan de lachwekkende chocoladelettersensatiekoppen van sensatiekrant de Gelderlander, die meent te moeten uitpakken met koppen als “De Angst regeert in Doornenburg”.

De geruchten gonsden natuurlijk al maandenlang door de straten van ons durpke over de nei-je inwoners van ’t Jagthues. Wilco Jagt, uitbaterT van het café, wordt nog maar zelden waargenomen. In tegenstelling tot de bikers waarvan al snel duidelijk was dat die niet toevallig èkkes langs kwamen voor een biertje. Binnen in de kroeg waait een nei-je wind, maar die is buiten de muren en de geblindeerde ramen nauwelijks merkbaar. Voorlopig heerst er serene rust in de Kerkstraat.

Een handvol sensatieverhalen doen wel de ronde in ons durpke, waarvan “herrie door wegrijdende motoren” wellicht het meest reële voorval is. Maar dat is geen voorpagina nei-js zou je denken.

Wel voor de Gelderlander helaas. Teruglopende omzet en clickbait zijn blijkbaar reden genoeg voor opgeblazen Telegraafverhalen die we ons van afgelopen zomer (iets met burgemeester en kasteel, weet u het nog?) nog goed kunnen herinneren.

Natuurlijk willen we de zaak niet bagatelliseren en is er wel iets aan de hand daar, maar rond schreeuwen dat “de angst regeert in Doornenburg” slaat als een tang op een varken. Jammer dat een krant, die ooit gedegen artikelen schreef, is afgezakt naar schreeuwerig windhapniveau.

Burgemeester Marianne Schuurmans – als Hoofd Bromsnor in Lingewaard – zit bovenop de zaak, samen met de pliezies en OM. En ook rijden de bromsnorren vaker dan anders door het durp. Eén incident en er wordt ingegrepen, zo is de tendens, en dat weten de nei-je inwoners ook.

Vandaar de oproep van Bromsnor: ziet u verdachte zaken bel dan 0900-8844 of meldt het via Meld Misdaad Anoniem. Maar dat geldt eigenlijk sowieso altijd al.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*