Inzameling plastic afval blijft onduidelijk

Wat ook prominent in het nei-js was afgelopen dagen is de inzameling van plastic afval in de gemeente Lingewaard. We schreven er vorige week al over.

Klikokieper Suez schreeuwt moord en brand omdat het plastic afval zó’n groot succes is dat het allemaal moeilijk in de kliko past.  Met als gevolg dat het aangestampte afval bijna niet meer uit de afvalbak te peuteren is. Ook schijnt er veel troep op straat te waaien omdat de bakken overvol zijn.

Suez heeft blijkbaar zoveel extra werk aan het huidig systeem dat de kosten met ruim anderhalve ton zullen stijgen. Het bedrijf wil dan het contract via de rechter laten ontbinden, aldus onze regiobode.

Voor de gemeente is de inzamelmethode echter een groot succes en ook vanuit de bevolking komen weinig klachten. Toch denkt de gemeente eraan om de plastic zak met daarin plastic, blikken en drinkkartons vanaf 1 januari 2018 weer opnei-j in te voeren. Wat automatisch ook weer op weerstand stuit omdat rondslingerende plastic zakken snel kapot gaan.

Met andere woorden… het gaat nog een milieudingetje worden. En eigenlijk gaat het alleen maar over geld. Wordt vervolgd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*