Kermis 2017: Koninginnedag

Dinsdagmorgen om 9:00 uur precies belde het Doornenburgse schuttersbestuur, vergezeld door voltallige schutterij en harmonie, aan bij de schutterskoningin Ellie Plattel aan de Rijnstraat 26.

In de achtertuin van het koningspaar werden vervolgens de gasten ontvangen en ontving het paar de traditionele gouden ringen van de schutterij. Felicitaties volgden ook van wethouder Helga Witjes namens het college van burgemeester en wethouders.

De schutterskoning zelf zette in zijn dankwoord de Bielemannen – het illustere gezelschap dat ieder jaar weer met hun ludieke actie’s bestuur en koningspaar een punthoofd bezorgen –  in het zonnetje door ze te benoemen tot ‘Boefjes in de Orde van de Puntzak‘.

Na de speeches was het een gezellig samenzijn voor alle Doornenburgers en alle Merlijntjes die in colonne naar de Rijnstraat waren gekomen.

Rond 11 uur werd het tijd om naar het schuttersgebouw te gaan voor de inhuldiging van het koningspaar. Per open Landauer reed het paar door de Doornenburgse straten naar het dorpsplein (wordt vervolgd)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*