Gedoe rond aanlegsteiger Sterreschans

De gemeente is de overlast bij de aanlegsteiger bij de Sterreschans aan het Pááánders Kanaal hé-le-maal ZAT. U staat er wellicht niet bij stil, maar de aanlegsteiger wordt al jarenlang illegaal gebruikt door schippers die er zonder toestemming aanleggen.

De steiger blijkt inmiddels vaste pleisterplaats te zijn geworden voor een speedboot en een paviljoenboot. Passagiersschepen die al die sinds 2002 verwachte miljoenen duizenden honderden tientallen toeristen willen afzetten kunnen niet aanmeren en dat is de gemeente een doorn in het oog.

Verantwoordelijk wethouder Theo Janssen is er duidelijk over: de steiger is geen haven met permanente ligplaatsen. De eigenaars van de illegale boten zijn al meerdere malen gesommeerd om op te hoepelen, maar kennelijk zonder resultaat.

Op advies van RijksWaterstaat wordt de steiger nu afgesloten met een hek. Na contact met de havenmeester blijft gratis aanmeren voor passagiersschepen mogelijk, aldus de wethouder. Zo. Dat zal ze leren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*