Opening nieuwe bieb in Doornenburg

Tijdens de heropening van het Ontmoetingscentrum afgelopen zaterdag werd tevens ook de bibliotheek in het pand geopend door wethouders Theo Jansen en Helga Witjes van de gemeente Lingewaard. Met deze bibliotheek opende Bibliotheek Gelderland Zuid haar 25ste vestiging.

Tijd om te schooljuffen dus: “Bibliotheek Doornenburg is een compacte bibliotheek met een collectie romans voor volwassenen en grootletterboeken, toegespitst op de inwoners van Doornenburg. In de bibliotheek is een leestafel en een online werkplek waar je onder meer gebruik kunt maken van PressReader, een online dienst die ruim 4.300 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen aanbiedt“.

Wie een specifieke titel zoekt kan nu dus gebruik maken van alle boeken, cd’s of dvd’s van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Reserveren kan online via de Bibliotheek Wise-app of in de bibliotheek uit de collectie van bijna een half miljoen items. De bibliotheek in het Ontmoetingscentrum bevat geen kinderboeken want de meeste kinderen in Doornenburg maken al gebruik van de bibliotheek in Basisschool De Doornick.

De openingshandeling werd verricht door kinderburgemeester Guus Kramer, die met een klap op de gong de bieb opende.

Bron foto’s: DeDoornenburger/ Marcel Krijgsman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*