Boek ‘de Burgeu’ gepresenteerd door Historische Kring

Gisterenmiddag werd in een volle blokhut van scouting St. Maarten het fonkelnei-je boek van de Historische Kring Doornenburg gepresenteerd.

Een boek over het verdwenen buurtschap De Burgeu.

De Burgeu (inclusief de aangrenzende Sterreschans/Rijndijk) was een klein maar levendig buurtschap aan het Pannerdensch Kanaal. Door oorlogsgeweld tijdens WOII en de bochtverlegging van het Pannerdensch Kanaal verdween het rond 1950 definitief.

Dorpscontactpersoon Geert Claassen liet tijdens de presentatie verschillende genodigden aan het woord, waarbij ook de interactie met publiek (een groot aantal aanwonenden en voormalige Burgeu bewoners waren aanwezig) prima verliep.

De eerste twee exemplaren werden uitgereikt aan Riet Meusen en Patrick Leenders, respectievelijk vrouw en zoon van de twee initiatiefnemers Jan Meusen en Jo Leenders die beiden inmiddels zijn overleden.

Ook werd een infopaneel over de Burgeu gepresenteerd dat binnenkort geplaatst wordt vlakbij het voormalige buurtschap.

Het boek is via de Historische Kring Doornenburg te koop voor € 17,50 (leden: € 12,50) en bevat veel verhalen en fotomateriaal uit lang vervlogen tijden. De Kring staat vandaag met een stand in het jubilerende Ontmoetingscentrum en morgen – tijdens de Culturele Dag – in Kasteel Doornenburg. Op beide dagen is ook daar het boek verkrijgbaar.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*