Parochie ‘verliest’ 3000 parochianen

Volgens de laatste tellingen door medewerkers van De Levensbron is het aantal parochianen de laatste 10 jaar gedaald van 25.850 naar 22.965

En dat is natuurlijk geen goed nei-js voor de geestelijke grootmoefties van Lingewaard.

Volgens EINDBAAS Wim van Baal van De Levensbron heeft dat niets te maken met betrokkenheid. “Verhuizingen, natuurlijk verloop en uitschrijvingen op verzoek van de mensen kunnen oorzaken zijn. Dit verminderde aantal uitsluitend vertalen naar uitschrijvingen doet de waarheid geweld aan,” zo vertelde hij aan paparazzi van onze regiobode.

Blijkbaar biedt een betrokkenheid van 50% in Lingewaard (23.000 parochianen op een totaal van 46.000 inwoners) voldoende bestaansrecht voor de Lingewaardse kerken.

Als we echter afgaan op het kerkbezoek dat wekelijks in de Huessense OLV Ten Hemelopneming kerk waarneembaar is (het Eucharistisch Centrum van de Levensbron) dan is die betrokkenheid toch ver te zoeken.

Een gemiddelde zondag trekt zo’n 100 kerkgangers. Op een totaal van 23.000 parochianen is dat 0,4%. Ofwel: bij 99,6% is die betrokkenheid van onze gezelligheidsgeneratie in ieder geval niet in de kerk zichtbaar.

De terugloop van het aantal ingeschreven parochianen toeschrijven aan ‘verhuizingen en natuurlijk verloop’ lijkt daarmee de misvatting van de eeuw.

Plaatsing van de grote klok in de Martinuskerk Doornenburg, ca. 1960

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*