Nationale Sportweek trapt af

Sportnei-js van de Vijzel vanuit Bemmel! Van 9 tot 17 september promoot Lingewaard de sport door middel van de Nationale Sportweek. Tijdens de sportweek wordt de sport in Lingewaard èkkes in ut septembersunneke gezet.

Inwoners mogen dan proeven van de diverse sporten en alvast opwarmen via open trainingen of clinics.

Ekkes schooljuffen dan maar? Hou je vast: “In Lingewaard zijn er tal van sportverenigingen en organisaties die sport- en beweegactiviteiten aanbieden voor jong en oud. Ondertussen worden er steeds meer activiteiten georganiseerd waar sporters van diverse niveaus aan mee kunnen doen. Zo wordt er in september gestart met Walking Football voor sporters van 60 jaar of ouder die niet meer hard kunnen lopen. Deze activiteit is niet alleen gezond, het is ook nog eens heel gezellig“.

In Doornenburg wordt door verenigingen samengewerkt aan een sportdorp met activiteiten voor jong en oud. En in Gendt is er een start gemaakt met leuke sportinstuif voor allochtone en autochtone kinderen. Jongeren kunnen bij vrijwel iedere vereniging wel sporten en voor individuele sporters zijn er mogelijkheden op het gebied van fitness en hardlooproutes zoals in park Lingezegen.

De hele week kan dus worden genoten van sportactiviteiten. De kick-off van de sportweek vindt plaats op 9 september op de markt in Huissen tijdens LingewaardUIT! SHOWTIME en warming-up is om 12:00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*