10 September Culturele Dag op kasteel

** PERSBERICHT **

Op zondag 10 september wordt tijdens de Nationale Open Monumentendag in Doornenburg  ook de CULTURELE DAG gehouden.

Kasteel Doornenburg zet dan zijn deuren wijd open en bied de bezoeker van de Culturele dag gratis toegang tot het kasteel (met uitzondering van het museum).
Er is een programma voor jong en oud. De Historische kring Doornenburg presenteert en verkoopt in de hal van het kasteel hun boek “de Burgeu”. Kinderen kunnen zich verkleden en een dansje leren.

De ensembles Danserijen en Tarantella bespelen middeleeuwse instrumenten en houden afwisselend optredens. Oude ambachten als, worst roken, manden vlechten en smeden zijn te bewonderen en het boogschieten zal ook niet ontbreken op deze dag.
De Open instuif circusworkshop wordt gepresenteerd door een echte circusdocent. Je kunt proberen te jongleren met ballen, ringen, kegels en diabolo’s, of koordlopen, bordjes draaien, en fietsen op één –en anderswielige fietsen.

De middeleeuwse kruidentuin langs de Linge is ingericht als picknick plaats. Vanaf het poëziepad zie je het kasteel steeds vanuit een ander oogpunt. Behalve het museum is het kasteel op deze dag te bezichtigen.

Het programma is van 11.00 uur tot 16.00 uur en de entree is GRATIS.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*