Politiek Lingewaard komt in beweging

©112Lingewaard.nl

Gevalletje grappig gezien in hét Gemeentenieuws van afgelopen week. De Lingewaardse politieke partij Basis06 (B06) heeft een nei-j ‘Centrumplan’ voor Gendt geschreven laten schrijven.

In het Gendtse plan staan mogelijke ideeën voor nieuwbouw en dorpskern ontwikkeling voor de komende jaren. Want “ook in Gendt staat de leefbaarheid onder druk“, met als gevolg “minder leerlingen op scholen, minder bedrijvigheid en winkelleegstand“.

Hoe komt het nu dat een politieke club, die gemeentebreed bekend staat als one-issue partij (“Huessen eerst!”) nu opeens interesse heeft voor Gendt? En nog wel met het thema “Leefbaarheid”?

Natuurlijk is leefbaarheidsbevordering op het platteland erg belangrijk, maar het voorzieningenniveau in kernen als Huessen, Bemmel en Gendt is – vergeleken met Angeren, Haalderen, Ressen en Doornenburg – nog steeds behoorlijk hoog. Zelfs met minder leerlingen, bedrijvigheid en winkelleegstand.

Waarom dan die keuze voor Gendt en niet voor een kleine kern? Bemmel ligt voor grootmoefti en burgemeesterbasher Frans Schut allang aan The Dark Side gezien de oude sentimenten die er al eeuwenlang leven tussen het Huessense en het Bemmelse, en dan komt blijkbaar Gendt in beeld. Waarmee toch de indruk ontstaat dat B06 zich richt op kernen waar vooral veel inwoners wonen.

Of zou het misschien met 21 maart 2018 te maken hebben?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*