Boek over ‘de Burgeu’ nu al te bestellen

PERSBERICHT

UNIEK boek over verdwenen buurtschap ‘De Burgeu” te Doornenburg, NU AL TE BESTELLEN!

De Burgeu was een kleine buurtschap, die lag in de voormalige zuidhoek van de Roswaard, een polder aan de westkant van het Pannerdensch Kanaal. Tot aan het eind van de Tweede Wereldoorlog woonde hier een flink aantal mensen.
Een buurtschap, aan het eind van 2e Wereldoorlog verwoest door de Duitsers en ‘n paar jaar daarna door een bochtverlegging in het Pannerdensch Kanaal definitief verdwenen.

Het boek schetst beknopt de geschiedenis van de Burgeu als onderdeel van de Roswaard, vanaf de Middeleeuwen tot ongeveer 1950.

Veel foto’s, kaarten, overzicht van bewoners, verhalen en anekdotes van en over oud-bewoners. Het is samengesteld door leden van Historische Kring Doornenburg en prachtig vormgegeven en uitgegeven door Richard van Driel (ABC Drukkerij Doornenburg).

Van het boek (108 pagina’s, full-color) is een beperkte oplage aangemaakt. Dankzij groot aantal financiële bijdragen is de kostprijs voor dit schitterende en unieke boek laag (leden van Historische Kring Doornenburg gereduceerd tarief).

Op 9 september is het boek te koop in Ontmoetingscentrum, op 10 september in Kasteel Doornenburg en daarna via de Historische Kring (o.a. tijdens de 1e werkavond na de zomervakantie: dinsdag 5 september in het Ontmoetingscentrum).

Intekenformulier bijgaand of verkrijgbaar via info@historischekringdoornenburg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*