Marianne lauwert wereldkampioenen

Dat onze gemeente barst van de kampioenen dat was natuurlijk al langer bekend. Zelfs WERELDkampioenen maken deel uit van de inwoners van onze gemeente.

Vorige maand schreven we natuurlijk nog over de Doornenburgse slagwerkgroep van Harmonie St. Caecilia, die in Heerlen  tijdens het Wereldmuziekconcours de rest van de wereld de poepert liet zien.

Afgelopen woensdag werden de durpse klup EN Huessenaar Henk van de Belt gehuldigd door burgemeester Marianne Schuurmans. De slagwerkgroep voor het behaalde kampioenschap en Henk van de Belt voor zijn gouden medaille, behaald tijdens de wereldspelen voor politie en brandweer in Los Angeles op het onderdeel triatlon.

Tijdens de huldiging zei Lingewaards EINDBAAS onder meer: “Het is de kroon op jullie doorzettingsvermogen en al die tijd die jullie hebben moeten besteden aan krachttraining, looptechnieken, repetities, trainingskampen, blijkt nu – met de medailles in je handen- goud waard te zijn geweest. Ik hoop dat jullie van je prestaties genieten en dat het vele anderen ook motiveert om aan sport of muziekbeoefening te doen. Ik wil niet alleen de atleet of de muzikant feliciteren maar ook de trainers, instructeurs, dirigenten, het thuisfront en alle andere mensen die jullie hebben begeleid om tot de hoogste podiumtrede te kunnen komen”.

En daarna was het natuurlijk OANDELIP MEDDADING! Broeva, Haro, gefeliciflapstaart en proost! Kanjers!

bron: gemeente Lingewaard (foto Niels Sparnaaij)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*