Nei-je naam voor fusieparochies

Kerkgangers in heel Lingewaard wisten het natuurlijk allang, en ook op DeDoornenburger was het al eerder te lezen: de parochies van Lingewaard en OverBetuwe gaan fuseren.

Onderdeel van de religieuze cumulatie is natuurlijk het zoeken van een nei-je naam voor de Gelderse superparochie. Want bij een frisse nei-je start hoort een frisse nei-je naam.

En dus zijn er eerder al ‘commissies van gelovigen’ door beide parochies in het leven geroepen om een passende naam te verzinnen voor dit gelovig stukkie Nederland. Uiteindelijk bleven er 4 namen over: Heilige Maria van de bloeiende Betuwe, Heilige Werenfried, Willibord en Werenfried, of Maria Magdalena.

Iedere naam heeft een passende onderbouwing dus is er goed over nagedacht. Gelovigen kunnen tijdens de laatste twee weekenden van augustus in de kerk van Huessen Stad en Elst schriftelijk reageren. Daarna gaan de namen richting Utrecht, waar bisschop Eijk de bisschoppelijke scepter zwaait, de namen.. eh… ijkt en vermoedelijk in oktober een keuze maakt.

Meer info over het hele traject staat HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*