GVA zet in op 4-jarige voetbalwondertjes

Nei-js van het voetbalfront! Dit keer niet van de Oranje EuropaMeisterschaft dames maar van ‘ons eigen GVA’.

De durpse voetbalklup wil namelijk vanaf het nieuwe seizoen gaan starten met mini-voetballertjes vanaf 4 jaar. Voor zowel jongens als meisjes natuurlijk!

Op deze leeftijd willen kinderen al graag met een bal spelen en kunnen de eerste voetbalervaringen worden opgedaan. Voor 4-jarigen bestaat het vooralsnog uit trainen op de maandagmiddag van 16.00 tot 16.45 en mogelijk onderling wat kleine trainingspartijtjes op de zaterdag. Vanaf 5 jaar worden er wedstrijden georganiseerd met verenigingen in de buurt en vanaf 6 jaar kan er worden deelgenomen aan de KNVB competitie”, aldus de melding van het GVA bestuur.

Maar er gebeurt méér op sportpark de Vijzel. Naast meer en jongere voetballertjes wordt ook het aanblik van het sportpark bij binnenkomst veranderd. De oude groenstroken zijn weggehaald en vernieuwd met bestrating. Ook komt er meer groen, worden banken geplaatst en wordt er gekeken of de parkeerplaats voor fietsen wat efficiënter kan worden ingericht.

De realisatie van nieuwe veldverlichting voor hoofd- en trainingsvelden wordt momenteel met de gemeente besproken. Volgens verwachting wordt dit in het najaar aangepakt.

foto: Fons Sluiter

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*