Brekend! Burgemeester verlaat kasteelwoning

Zo! Politiek en lokale rioolpers hebben het weer voor elkaar gekregen om in deze komkommertijd een rel van jewelste te schoppen en onze burgemeester, kasteel Doornenburg en daarmee ook het dorp Doornenburg door de beerput te trekken!

Donderdagmiddag gaf burgemeester Schuurmans aan zich terug te trekken als huurder van de beheerderswoning op kasteel Doornenburg. Ze had het pand zojuist per 1 augustus betrokken.

Omdat ze het geschil tussen kasteelbestuur en de aspirant-huurder Hans van Zoolingen als een privé kwestie beschouwt (zie HIERO) reageerde ze via facebook (volledige tekst staat onder aan dit bericht).

Daaruit blijkt dat haar echtgenoot als vrijwilliger en toezichthouder vanuit de kasteelwoning wilde fungeren voor het kasteel. Het gemeentelijke bestemmingsplan geeft hier echter geen ruimte voor. “Het kasteelbestuur wil daarom een vergunning aanvragen om dit te corrigeren. Om elke schijn te vermijden dat deze vergunning speciaal voor mij zou worden aangevraagd heb ik besloten me terug te trekken uit de kasteelwoning“, aldus de burgemeester.

Maar ook B06-voorman Frans Schut vond het opnieuw nodig om de burgemeester persoonlijk te beschadigen. Door als enigste politiek leider van de oppositie de privékwestie tussen kasteelbestuur en een aspirant huurder politiek te maken (de burgemeester werd door Schut moreel ter verantwoording geroepen omdat ze nooit de woning had mogen aanvaarden in verband met toezegging aan derden) plaatste hij de burgemeester in de publieke schijnwerpers. De vergunningsaanvraag door het kasteelbestuur zou mogelijk de schijn van niet integer handelen oproepen. Een strategie die Schut al eerder in 2013 toepaste toen de burgemeester in onze gemeente (Nee Frans, NIET in Huessen!) kwam wonen en haar Millingse pand nog niet had verkocht.

En dan is één en één twee. Burgemeester Schuurmans doet geen concessies aan integriteit afbreuk en besloot het kasteel te verlaten.

De soap lijkt nu even tot rust te zijn gekomen waardoor we de tussenbalans kunnen opmaken.

Een balans met veel verliezers: een kasteelbestuur dat via meerdere kanalen sprak en vooral verwarring zaaide. Aspirant huurder van Zoolingen die via de rechter zijn gelijk wil halen en alsnog de kasteelwoning wil huren terwijl het kasteelbestuur daar unaniem op tegen is (wordt vast een gelukkig huwelijk). Het dorp Doornenburg dat een sympathieke en meelevende burgemeester al na 3 dagen uit haar midden ziet vertrekken. En natuurlijk burgemeester Schuurmans zelf die – getroffen door de warmte van de kasteelvrijwilligers en inwoners van Doornenburg – toch opnieuw op zoek moet naar een woning.

Met ‘dank’ aan de zogenaamde winnaars van dit trieste koningsdrama Frans Schut en – zeker niet in de laatste plaats – de sensatiebeluste verslaggeving door de Gelderlander.

Opgeblazen ego’s, lezersaantallen en clickbait halen in komkommertijd werkelijk het griezeligste in mensen naar boven. Maar Doornenburg huilt.

Reactie van burgemeester Schuurmans via facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*