Conflict over boerderijwoning kasteel

Oepsie… het gonsde al langer in het Doornenburgse legendarische roddel- en geruchtencircuit, maar nu is dan toch de bekende bom gebarsten.
Want blijkbaar waren er meer gegadigden die de beheerderswoning van kasteel Doornenburg wilden huren dan alleen burgemeester Schuurmans. En zijn er toezeggingen gemaakt in het verleden aan derden.

Zoals we al eerder hebben bericht hebben onze burgemeester en haar echtgenoot het aanbod gekregen van het kasteelbestuur om de boerderijwoning op het kasteel te huren.

Dierenarts Hans van Zoolingen (64) uit Gendt gaat daar volgens onze regiobode echter niet mee akkoord. Hij heeft naar eigen zeggen al in januari jl. van toenmalige voorzitter Erik Feijen de toezegging gekregen om de woning te mogen huren en wil daar nog steeds gebruik van maken. Hij heeft zijn Gendtse dierenartsenpraktijk – waar hij ook woonde – inmiddels verkocht en rekende erop de boerderijwoning te kunnen betrekken. Een gang naar de rechter dreigt nu.

,,Het huidige bestuur is op die afspraak teruggekomen met het argument dat Feijen die niet alleen had mogen maken en dat er meer bestuursleden bij betrokken hadden moeten worden’’, aldus van Zoolingen.

Een standpunt dat door het kasteelbestuur wordt beaamd. “Het huidige bestuur heeft echter geen enkele toezegging gedaan aan de heer van Zoolingen. De toenmalige voorzitter Erik Feijen heeft dat in z’n eentje geregeld en ook nergens vastgelegd. De keuze is helaas niet op hem gevallen. Het bestuur heeft de keuze voor mevrouw Schuurmans dan ook unaniem genomen“, zo laat het bestuur in een reactie aan DeDoornenburger weten.

Mevrouw Schuurmans laat via een gemeentewoordvoerder weten buiten deze zaak te staan. “Een privékwestie tussen meneer Van Zoolingen en het stichtingsbestuur van het kasteel. Daar staat zij helemaal buiten en om die reden wil ze ook niet op de kwestie ingaan’’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*