Lingewaards Koningschieten 2017 in 2018

Het Lingewaards Koningschieten. Wie kent het niet? Een driejaarlijks terugkerend evenement dat is ontstaan na de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2001, en waarbij zo’n 70 oud-schutterskoningen uit de dorpskernen van Lingewaard strijden om de schutterseer en één voor een mogen schieten op een houten vogel.

Het schietfestijn stond deze zomer weer ingepland. Om precies te zijn op zondag 20 augustus.

Stond. Want het blijkt dat het pief-paf-poeffeestje erg lastig in te plannen was voor alle deelnemende partijen. Het valt midden in de zomervakantie. En dan zijn er geen korpsleden en oud-koningen voorhanden want die liggen allemaal met de vuutjes in de Middellandse Zee of dobberen in een zwemparadijs in het Schwarzwald. Of zoiets.

 

Hoe dan ook… de organiserende partij – dit keer zou dat de Doornenburgse schutterij Gijsbrecht van Aemstel zijn – heeft in nauw overleg met collega schutterijen uit Huessen, Angeren en Gendt besloten om het feest te verplaatsen naar 2018.

Tevens wordt er nagedacht om in de toekomst het feest niet meer in augustus te organiseren maar vroeg in het voorjaar of wellicht op de eerste zondag in juli. De kans is dan een stuk groter dat er een representatief korps staat opgesteld.

U snappum… we schrappen de afspraak uit de EVENEMENTENKALENDER en wachten nadere afspraken tussen de schietfanaten in alle rust af. En u kunt weer rustig gaan slapen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*