Old Stars gezocht in Lingewaard

Zomertijd komkommertijd, en dus zijn de Lingewaardse voetbalverenigingen op zoek naar Old Stars. Old Stars? Jazeker… voormalige lokale voetbalvedetten worden naarstig gezocht door de voetbalclubs. Samen met Stichting Welzijn Lingewaard wordt er gestart met een neije vorm van voetbal.

LuisterT en huiverT: “Heeft u altijd gevoetbald maar bent u gestopt vanwege blessures of andere lichamelijke ongemakken? Of zou u op latere leeftijd graag nog kennis maken met de voetbalsport? Dan zijn wij op zoek naar u! SV Angeren, R.K.V.V HAVO, v.v. GVA, SC Bemmel, V.V. de Bataven, v.v. Jonge Kracht, R.K.H.V.V en Stichting Welzijn Lingewaard hebben de handen ineen geslagen met de start van een nieuwe voetbalvorm, namelijk: Old Stars / Walking Football.

Old Stars / Walking Football is een laagdrempelige variant op het reguliere voetbal en is bedoeld voor 60-plussers. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en gezelligheid staan bij Old Stars Lingewaard voorop!”

Zin om mee te doen en weer wat lichamelijke inspanning te verrichten? Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een 20-weken-cyclus bestaande uit een startbijeenkomst, een fit-test, 20 weken trainen en een afsluitende avond. Een mooie kans voor meer beweging in uw leven EN een bezoekje aan de derde helft!

Meer info? Neem contact op met Sport & Cultuur Coach Nick van der Ham via 06–83678991 of n.vanderham@swlingewaard.nl of via één van de aangesloten voetbalverenigingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*