Plastic afval voortaan weer in zakken

Foute boellos bij de afvalverwerker Suez van Lingewaard. Want het blijkt dat het inzamelen van plastic afval, dat nu via de duocontainer wordt aangeboden, niet goed werkt.
Het plastic blijft te vaak ‘hangen’ in de container. Deels omdat het te stevig wordt aangestampt maar ook zeker omdat het geen massa heeft en gewoonweg te licht is. Valt niet naar beneden als je de container ledigt. Bovendien gaat de afvalscheiding steeds beter zodat de containers steeds voller worden.

Vandaar dat vanaf 2018 het plastic afval weer via de oude plastic zakken moet worden aangeboden. Geeft weer wel een rommelig aanblik in de straten maar het inzamelen gaat dan stukken beter. De duocontainer kan dan geheel worden gebruikt voor gft door het tussenschot er uit te halen. Extra ruimte! En daar zijn bewoners ook heel erg blij mee.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*