Plantenexcursie in Klompenwaard

Dat ons fort Pááándere ook buiten Gelderland wordt ontdekt blijkt wel uit bijgaand bericht. Want Natuurvereniging IJsseldelta uit Kampen organiseert op zaterdag 22 juli 2017 een plantenexcursie naar Fort Pannerden/ Klompenwaard.

Het gebied is in de loop van de tijd natuurlijker ingericht door bijvoorbeeld sommige van de uiterwaarden te ontkleien. Daardoor zijn er zowel soorten van droge (stroomdal) graslanden als soorten van slikken en rivierstrandjes te vinden. Bijzonderheden die er bekend zijn, zijn –onder veel meer- polei (een soort munt die je alleen in het rivierengebied vindt), grote centaurie, wede en kleine ruit. Het Fort Pannerden, een oud verdedigingswerk dat vele jaren gekraakt was is er ook te vinden. Tegenwoordig is het een uitvalsbasis van allerlei bijzondere activiteiten. We gaan er een dagje genieten van de flora en het bijzondere rivierenlandschap“, aldus de wervelenden tekst.

Kampenaren verzamelen zich om 9.30 uur op het Meeuwenplein in Kampen. Interesse om mee te gaan? Geef je op bij Niels Jeurink, tel. 038 – 33 28 741, of e-mail: njeurink@home.nl. Meer info staat HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*