Lage Landen Riddertoernooi op Kasteel Doornenburg

** persbericht **

Lage Landen Riddertoernooi op Kasteel Doornenburg, 1 en 2 juli

Binnenkort is het mooiste middeleeuwse Ridderfestijn in Doornenburg ! Op 1 en 2 juli is het Lage Landen Riddertoernooi in Doornenburg. Laat u meevoeren naar de Middeleeuwen en beleef een authentiek riddertoernooi. In volledig harnas gestoken ridders te paard gaan elkaar met zwaard en lans te lijf. Soldaten testen hun vaardigheden in een man-op-man gevecht en valkeniers tonen waartoe hun prachtige dieren in staat zijn.

Het Ridderfestijn is een unieke gelegenheid in Nederland, dat u beslist niet mag missen. Op waarheidsgetrouwe en spectaculair manier voeren de ridders hun show op. Diverse middeleeuwse groepen verlenen hun medewerking aan dit prachtige spektakel.

Tijdens deze dagen kunt u ook kennis maken met het middeleeuwse leven rondom een burcht. Soldaten, ridders, jonkvrouwen, jongleurs, dansers, troubadours, valkeniers etc. etc. zorgen ervoor dat Doornenburg veranderd in een ware middeleeuwse vesting.

Er zijn deelnemers aanwezig uit diverse landen, zoals Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië. Deelnemende groepen zijn onder andere: Knights of Camelot, Franchecomte, Goudswaard Genootschap, Lions of Steel, Klever Gleve, Huurlingen van Voorne, Compagnie van Brederode, Graven van Holland, Vitrus et Gloria, Edelike Spijse, de Papiermaecker, Campvere, Roger van Driel, Knights of the Four Quarters, Ambachts Ghylde, Leder en Draet, Walewein, Vaerdich Volk, Lucas Florent, Roofvogels en Uilen, Anderfolk, Donderhaken, Gelderse Roos, Marcus Burmeister, Dondervolk en Clan Mac Amhas.

Tijdens dit toernooi is er veel te zien en te beleven voor jong en oud, het is een middeleeuws weekend dat u niet mag missen !! Natuurlijk is het geweldig wanneer kinderen zelf verkleed komen als middeleeuwer. Voor meer informatie over het evenement verwijzen wij u naar de site www.kasteeldoornenburg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*