Lage Landen Riddertoernooi op 1 en 2 juli

** persbericht **

Lage Landen Riddertoernooi op Kasteel Doornenburg, 1 en 2 juli

Binnenkort is het mooiste Middeleeuwse Ridderfestijn in Doornenburg ! Op 1 en 2 juli is het Lage Landen Riddertoernooi in Doornenburg.

Laat u meevoeren naar de Middeleeuwen en beleef een authentiek riddertoernooi. In volledig harnas gestoken ridders te paard gaan elkaar met zwaard en lans te lijf. Soldaten testen hun vaardigheden in een man-op-man gevecht en valkeniers tonen waartoe hun prachtige dieren in staat zijn.

Dit jaar bestaat de wedstrijd van de jousting uit 8 Europese ruiters en zijn er ongeveer 25 zwaardvechters voor de competitie (de vonken zullen eraf vliegen !!). Er zijn verschillende demonstraties van riddergroepen maar ook van een groep vikingen (voor het eerst op Kasteel Doornenburg). Er zijn diverse kinderspelen en als het even meezit wordt er een wedstrijd middeleeuws worstelen georganiseerd.

Het Ridderfestijn is een unieke gelegenheid in Nederland, dat u beslist niet mag missen. Op waarheidsgetrouwe en spectaculair manier voeren de ridders hun show op. Diverse middeleeuwse groepen verlenen hun medewerking aan dit prachtige spektakel. Tijdens deze dagen kunt u ook kennis maken met het Middeleeuwse leven rondom een burcht. Soldaten, ridders, jonkvrouwen, jongleurs, dansers, troubadours, valkeniers etc. zorgen ervoor dat Doornenburg verandert in een ware middeleeuwse vesting. Er zijn deelnemers aanwezig uit landen als Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië.

Tijdens dit Toernooi is er veel te zien en te beleven voor jong en oud, het is een middeleeuws weekend dat u niet mag missen !! Natuurlijk is het geweldig wanneer kinderen zelf verkleed komen als middeleeuwer.

Meer info staat op www.kasteeldoornenburg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*