42e Investituur Belgische schuttersorde naar Doornenburg

** persbericht **

Op zaterdag 4 november 2017 vindt de 42e Investituur plaats van de Nobele Orde van de Papegay. Het is voor het eerst in het bestaan van de Orde dat deze plechtigheid buiten België wordt gehouden.

Gastheer is de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. Doornenburg ligt in de Nederlandse provincie Gelderland tussen de steden Arnhem en Nijmegen. Doornenburg ligt aan de rivier de Rijn die gesplitst wordt in het Pannerdensch Kanaal en de rivier de Waal.

De voorbereidingen voor de Investituur zijn inmiddels in volle gang. In de komende periode worden de aanvangstijden bekendgemaakt. De Doornenburgse schutterij stelt een tweetal locaties beschikbaar om de Investituur te kunnen laten plaatsvinden.
De ontvangst van de genodigden zal zijn in de hoofdburcht van kasteel De Doornenburg, Kerkstraat 27 te Doornenburg.
Na de ontvangst vertrekken de genodigden in een optocht met vendels en muziek naar het Schuttersgebouw Gijsbrecht van Aemstel, Kerkstraat 9 te Doornenburg. Daar vindt de 42ste Investituur plaats.

Na afloop van de Investituur is er voor de genodigden een receptie in het Schuttersgebouw Gijsbrecht van Aemstel.

Meer info staat hier: www.schutterijdoornenburg.nl en op de website van de Nobele Orde: http://www.nobeleordepapegay.com/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*