Doornenburgs Dialect (6)

Omdat het vakantietijd is en DeDoornenburger lekker met de vuutjes in de Indische Oceaan baddert gaan we komende tijd even op herhalingscursus ‘Doornenburgs Dialect’.
Kent u ze nog?

Doornenburgs Dialect! Een onregelmatig verschijnende lijst van Doornenburgse dialectwoorden zoals die door Vàt en Moet in lang vervlogen tijden werden gebezigd.

Vandaag deel 6

ZWEITPETATTE

Zweitpetatte: (o, mv:~, z.nw.) onwelriekende peutjes woar je helemoal wiemelig van ien de kop wur

Van alle Doornenburgse begrippen die in dit lijstje van Doornenburgse dialectwoorden voorkomen is dit wel één van de meest .. eh… penetrante begrippen. Deze petatte hebben niks te maken met cafetaria SAM of Kort Oisterwijck. Sterker… deze petatte kun je nergens kopen want iederéén heeft ze wel eens.

Al heeft de ene dat wat vaker dan de ander. Bijvoorbeeld bij het lopen van de Nijmeegse Vierdaags. Of bij temperaturen boven 25 graden. En ALS het vóórkomt dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien! Opgetrokken neuzen, gefronste wenkbrauwen, wegvluchtende moekes met blage oan de rokke, toesnellende ambulances, brandweerwagens, dansmariekes, gevulde koeken… affijn… zweitpetatte zijn NIET TOF!

Helaas kunnen zweitpetatte NIET preventief geruimd worden en is per definitie een NO-GO AREA bij romantische etentjes. Zelfs als je patat eet.

Meest voorkomende beroepsgroep met zweitpetatte: politici (in combinatie met klotsende oksels), hoogtewerkers en clowns. Want die hebben niet voor niets van die flapschoenen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*