Geert en Eveline ‘meuge nog èkkes deur’

Gevalletje BROEVA, HARO en OANDELIP MEDDADING voor onze durpscontactpersonen!

Want de gemeenteraad heeft in haar wijsheid besloten dat ze nog een dik jaartje gefinancierd worden voor hun activiteiten in het Doornenburgse. Zo’n 19.000 euro wordt door de raad gereserveerd voor Geert en Eveline Claassen (nee, nee, géén familie) voor het duo om ‘aanjagers’ te blijven voor de durpse leefbaarheid.

Formeel staan ze beiden voor 5 uur op de loonlijst van de Stichting Leefbaar Doornenburg, maar ieder maakt wel ’20 tot 30 uur per week’ om reuring te brengen in Doornenburg. En dat is sinds hun start in april 2014 prima gelukt.

Initiatieven als het maandelijkse open eetcafé, ‘Efkes un bèkske’ (wie kent het gezellige koffiemomentje niet?), het moestuinproject, vernieuwde commissies als het oranjecomité en de sinterklaaswerkgroep en natuurlijk de Werkgroep Doornenburg, die het eveneens door het duo geïnitieerde Dorpsontwikkelingsplan daadwerkelijk op poten gaan zetten.

Het succesverhaal waarbij het duo uiteenlopende groepen inwoners als schooljeugd, alleenstaanden en senioren met hun acties weet te verbinden leidde ertoe dat Geert en Eveline op tal van informatie avonden in andere kernen werden uitgenodigd om hun verhaal te doen.

De gemeenteraad spreekt in ieder geval met deze bijdrage hun waardering uit voor het duo dat de leefbaarheid en eensgezindheid van Doornenburg een flinke boost heeft gegeven en nog geeft.

Een bijdrage ook die niet door iedereen wordt gewaardeerd, zo lazen wij onlangs nog in een column in ‘hét Gemeentenieuws’. Dusss… kom er maar in met je teiltje, Sjakie!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*