Schutterij schiet voor keizertitel

Het is vandaag Tweede Pinksterdag. Een nationale feestdag en dus is (bijna) iedereen vrij.
En hebben Doornenburgers de kans om naar de festiviteiten van schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen te komen kijken. En meedoen!

Want na de muzikale vendelhulde om 11:00 uur bij de Martinuskerk met harmonie St. Caecilia is het om 13:00 uur KEIZERSCHIETEN geblazen op het dorpsplein. Oud koningen mogen een gooi doen naar de titel KEIZER van Doornenburg. Daarnaast is er het JEUGDKONINGSCHIETEN en kijken we wie van de blagen het best die houten vogel naar beneden knalt.

Ook bezoekers kunnen proberen om te schieten met kruisboog of luchtgeweer. De kruisboogvereniging Gijsbrecht van Aemstel heeft diverse schietbanen opgesteld waarop geschoten kan worden. Middels een schietcompetitie zijn er ook diverse prijzen te winnen. Vanaf het terras op het dorpsplein kan het keizerschieten op de voet gevolgd worden“, aldus de organisatie.

Rond 16.00 uur worden de nieuwe keizer en nieuwe jeugdkoning op traditionele wijze geïnstalleerd. Uiteraard is er genoeg happie snappie op het dorpsplein te vinden.

Affijn… het hele programma staat HIERO bij onze vrinden van de schutterij.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*