Boogschieten op fort Pááándere

Gevalletje Out-Of-The-Box Denken, gisteren in Fort Pááándere.
Want tijdens de Eerste Pinkersterdag openingsuren konden bezoekers van het durpse stukkie Neerlands Erfgoed leren boogschieten.

Normaal gesproken verwacht je dit soort activiteiten bij die andere publiekstrekkerT van Doornenburg aan de Kerkstraat, maar nu moest je daarvoor helemaal d’n Fortsen Dam op fietsen. Ook geen straf natuurlijk, zo tussen de Konikpaarden en Rode Geuzen door.

De Fort Pááándere organisatie had het Gendtse duo Marcel Derks en Yvon Meeuwsen benaderd om hun bogen beschikbaar te stellen en bezoekers te leren schieten.

,,Boogschieten is rustgevend om te doen: je bent even alleen maar bezig met de pijl, de boog en het doel”, zo vertelt Meeuwsen op de regiobodewebsite. Een soort van yoga dus, waarbij je wel èkkes goed moet blijven kijken waar je die pijl heen schiet. De eugskes niet sluiten blijft het devies.

Het hanteren van de boog is echter niet voor iedereen weggelegd. Gezien de grootte en de kracht van de boog werd er een minimum leeftijd gehanteerd van 12 jaar. Ieniemienies mochten dus alleen toekijken. Of konden een spannende speurtocht maken in het fort natuurlijk.

Meer info over fort staat HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*