Muitende motoren op durpse dijken

Het is definitief oorlog tussen de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en de Motorrijders Actie Groep (MAG) enerzijds en de gemeente Lingewaard anderzijds.

Volgens onze regiobode van vandaag spannen de motormuizen een rechtszaak aan tegen de gemeente omdat ze de in hun ogen oneerlijke behandeling door het dijkverbod helemaal zat zijn.

Motorrijders mogen sinds vorig jaar niet meer op de Lingewaardse dijken rijden in de weekenden en op feestdagen. Dijkbewoners hebben dat na jarenlange actie bij de gemeente voor elkaar gekregen omdat ze de snelheids- en vooral geluidsoverlast beu zijn.

Overlast die door een relatief kleine groep motoren wordt veroorzaakt, want het merendeel van de machines toert veel acceptabeler over de dijken.

Tussenstand Poll 30-5-2017 – 9:30

Jammer dat handhaving blijkbaar geen optie is, want dijken afsluiten voor een groot deel van de bezoekers van Lingewaard is ook uit toeristisch opzicht geen goeie zet. En de groepen motorrijders die toch willen komen rijden nu massaal hun route dwars door de kerkdorpen waarbij de maximum snelheid van 30 km/uur echt niet wordt nageleefd. Maar dat doen de meeste auto’s natuurlijk ook niet.

De poll van de regiobode over het dijkverbod geeft in ieder geval als tussenstand al aan dat de meeste lezers geen dijkverbod willen. Met de drie (!!) BOA’s die Lingewaard rijk is zou handhaving wellicht meer voorrang moeten krijgen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*